Yezdanpena’ya suikast zanlısı İran ajanı çıktı

Doğu Kürdistan PAK Peşmerge Komutanı Husên Yezdanpena’ya suikast girişiminde bulunduğu, 3 Peşmerge’nin yaşamını yitirmesine neden olduğu ve İran ajanı olduğu iddia edilen kişinin Kürdistan Bölgesi güvenlik güçlerine teslim edildiği bildirildi.

29.09.2015, Sal - 13:27

Yezdanpena’ya suikast zanlısı İran ajanı çıktı
Haberi Paylaş

PAK Peşmerge Komutanı Husên Yezdanpena, olayda hayatını kaybeden 3 Peşmerge’nin cenazesinin bugün Kürdistan Bölgesi’ndeki PAK mezarlığında defnedileceğini söyledi.

23 Eylül tarihinde Doğu Kürdistan Özgürlük Partisi(PAK) Genel Sekreter Yardımcısı ve Peşmerge Komutanı Husên Yezdanpena’ya dönük suikast düzenlenmiş, saldırıda 3 koruma yaşamını yitirmişti. Saldırının PAK Peşmergeleri arasına sızan İran devleti tarafından görevlendirilmiş bir ajan tarafından gerçekleştiği ileri sürüldü.

Yakalanan kişinin, sorgusunda İran devleti tarafından özel olarak Husên Yezdanpena’yı öldürmek için görevlendirildiğini itiraf ettiği açıklandı.

Basnews’e konuşan Husên Yezdanpena, cenazelerinin kendi memleketlerine gönderilmesi için çok yoğun çaba harcadıklarını ancak İran devletinin buna izin vermediğini belirtti.

Yezdanpena, İran devletinin olaydaki rolünü örtmek için bu kişinin bazı çelişkilerden dolayı böyle bir saldırıyı planladığını iddia ettiğini belirterek, ‘‘Bahsedilen iddialarla saldırının alakası yok. Bu kişi İran’ın özel görevlendirdiği bir ajandır’’ ifadelerini kullandı. Yezdanpena, yakalanan kişinin yargılanmak üzere Kürdistan Bölgesi güvenlik güçlerine teslim edildiğini kaydetti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4654 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:09:22
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x